Blog

Şeffaf Plak (Invisalign) Tedavisi, dişlerinizdeki çapraşıklıkların giderilerek hizalanmasını sağlayan bir dizi çıkarılabilir şeffaf plak ile uygulanan ortodontik tedavidir. Şeffaf plak (Invisalign) tedavisinde diş teli veya braket kullanılmadığından, bunlara bağlı kısıtlamalarda bulunmamaktadır. Şeffaf plaklar bu tür tedaviler için özel olarak tasarlanmış ve patentli esnek plastikten üretilmektedir ve takıp çıkarılabilir şekilde tasarlanmıştır.

Şeffaf plak (Invisalign) tedavisi dişlerimi nasıl düzeltir?

Tedavi sürecinin ilk adımı olarak, kliniğimizde mevcut bulunan dijital tarayıcı yardımıyla dişlerinizin konumunu ve hareketlerini birebir modelleyerek size en uygun dijital tedavi planını oluşturmaktayız. Bu plan oluşturulduğunda sizler de dişlerinizin mevcut durumunu ve tedavi sonrasında nasıl görüneceğini dakikalar içerisinde görebilirsiniz. Şeffaf plaklarınız, yapılan planlama doğrultusunda doğru zamanda, doğru yere, doğru miktarda kuvvet uygulamak üzere tasarlanır. Böylece plakların uyguladığı kuvvetler dişlerinizin doğru şekilde hizalanmasını sağlamış olur. Devamında ise ilerlemeyi ve hizalanmayı düzenli olarak takip ederek plakların doğru şekilde oturduğundan ve tedavinin plana uygun olarak ilerlediğinden emin oluruz.

Şeffaf plak (Invisalign) tedavisinin başlıca faydaları nelerdir?

Şeffaf plaklar neredeyse görünmezdir – çoğu zaman insanlar onları taktığınızı bile fark etmezler. Ayrıca bu plakları yemek yerken, ağız içi bakımınızı yaparken veya özel günlerde çıkartabilirsiniz. Kliniğimizde uyguladığımız şeffaf plaklar, patentli özel bir malzemeden imal edilmiştir. Bu plaklar konfor ve görünüm için diş eti hattınıza göre de kırpılır. Sağlık, estetik ve konfor açısından dünyada milyonlarca insan tarafından bu sebeplerle tercih sebebi olmaktadır.

Şeffaf plak (Invisalign) tedavisi benim için uygun mu?

Şeffaf Plak (Invisalign) Tedavisi, gülümsemelerini iyileştirmek için görünmez bir yöntem arayan hem yetişkinler hem de gençler için uygun bir çözüm olabilmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde şeffaf plak tedavisi ile neredeyse tüm diş düzleştirme ve ısırma sorunlarını giderebilmekteyiz. Bu süreçte yaşamınıza eskiden olduğu gibi devam etmeniz de mümkündür.

Tedavi süreci nasıldır?

Şeffaf Plak (Invisalign) Tedavisi, alanında uzman ve bu konuda eğitimli olan ortodonti uzman doktorumuz tarafından yapılan konsültasyonla başlar. Doktorunuz gülümsemenizi ve diş yapınızı değerlendirerek detaylı bir tedavi planı hazırlar, dijital olarak hazırlanan bu plan sayesinde dönüşümü adım adım görme şansınız olabilmektedir. Planlama neticesinde Planınızı onayladığınızda, size özel şeffaf plaklar üretilecektir. Tedavi sırasında her bir plak seti günde 20 ila 22 saat takılır ve her 1-2 haftada bir doktorun önerdiği şekilde yeni bir plak setine geçilir. Her bir plak seti, siz güzel ve yeni gülüşünüze ulaşana kadar, tedavi planınıza göre dişlerinizi nazikçe ve kademeli olarak yerine yerleştirecektir.

Şeffaf Plak (Invisalign) Tedavisi ne kadar sürer?

Vakanızın karmaşıklığına bağlı olarak tedavinizi 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlayabilirsiniz. Ancak birkaç hafta içinde sonuçları görmeye başlarsınız.

Şeffaf plak (Invisalign) tedavisinin fiyatı ne kadardır?

Şeffaf plak tedavisi fiyatları durumunuzun ne kadar karmaşık olduğuna ve kaç adet plak ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak belirlenmektedir. Muayene olmak için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz

Şu anda diş teli takıyorum. Şeffaf plak tedavisine geçebilir miyim?

Genellikle mümkün olabilmektedir. Bazı hastaları diş telleri ve şeffaf plaklar kombinasyonuyla tedavi edebiliyor – gülüşünüz için en iyi tedavi yaklaşımını belirleyebiliyoruz.

Tellerim çıkarıldığından beri dişlerim değişti. Şeffaf plak (Invisalign) tedavisi bunu düzeltebilir mi?

Evet, şeffaf plak tedavisi ile basitten karmaşığa kadar neredeyse tüm yaygın diş düzleştirme sorunlarını tedavi edebilmekteyiz.

Kaplamalarım veya kronlarım var. Şeffaf plaklar onlarla çalışır mı?

Cevap duruma göre değişiklik gösterebilir. Net bir bilgi vermek ancak ön muayene sonrasında mümkün olacaktır.

Gerektiğinde plaklarımı çıkarabilir miyim?

Evet çıkarabilirsiniz. Yemek yerken, ağız bakımınızı yaparken plaklarınızı çıkarabilirsiniz. Düğün, iş görüşmesi gibi özel günlerde veya sevdiğiniz aktiviteleri yaparken gerektiğinde çıkarabilirsiniz.

Tedavi sırasında ne yiyebileceğim konusunda herhangi bir kısıtlama var mı?

Hayır, şeffaf plaklar çıkarılabilir olduğundan yiyecek kısıtlaması yoktur.

Şeffaf plak (Invisalign) tedavisi ağrılı mıdır?

Şeffaf plak tedavisi, dişlerinizi nazik ve sabit bir kuvvet uygulayarak hareket ettirir, ancak bazı insanlar yeni bir plak seti taktıklarında ilk birkaç gün geçici rahatsızlık hissederler. Genellikle insanlar bunu “baskı” hissetmek olarak tanımlar ve bu da normaldir. Bu hafif rahatsızlık şeffaf plaklarınızın çalıştığının ve gülümsemenizi değiştirdiğinin bir işaretidir.

Plakları sadece uyurken takarsam şeffaf plak tedavisi işe yarar mı?

İstediğiniz sonuçları elde etmek için plaklarınızı günde 20 ila 22 saat takmanız gerekir.

Şeffaf plak (Invisalign) takmak konuşmamı etkiler mi?

Dilinizin plaklarınızın ağzınızda olmasına alışması birkaç gün sürebilir ancak bu hızla ortadan kalkacaktır.

Sigara plaklarımda leke bırakır mı?

Leke oluşma ihtimalinden dolayı şeffaf plakları taktığınız sürede sigara içilmesini önermiyoruz

Ben uyurken hizalayıcılar kayabilir mi?

Uyumak, konuşmak, gülmek vb. ne yaparsanız yapın, plaklarınızın düşmesi pek olası değildir. Şeffaf plaklar dişlerinizin çevresine tam oturacak şekilde tasarlanmıştır.

Bir seyahate çıktım ve plaklarımı yanıma almayı unuttum. Hizalayıcılarım hala dişlerime uyacak mı?

Cevap, hizalayıcılarınızı ne kadar süre takmadığınıza bağlı olarak değişir. Yalnızca kısa bir süre takmadıysanız, plaklarınız uymaya devam eder, ancak kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz Daha uzun zaman olduysa, doktorunuzdan destek almalısınız.

Hizalayıcılarımı temizlemenin en iyi yolu nedir?

Hizalayıcılarınızı temizlemenin en iyi yolu, onları ılık suda fırçalayıp durulamak ve temizleme kristallerini veya özel temizleme tabletlerini kullanmaktır. İyi bir ağız hijyeni sağlamak için plaklarınızı tekrar takmadan önce her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamanız önemlidir.

Bir hizalayıcımı kaybedersem veya kırarsam ne yapmalıyım?

Bir hizalayıcıyı kaybederseniz veya kırarsanız, hemen doktorunuza bildirin.

Tedaviden sonra dişlerimin tekrar hareket etmesini önlemek için tutucu takmam gerekecek mi?

Ortodontik tedaviyi tamamlamış olan herkesin, ister diş teli ister şeffaf plak tedavisi olsun, dişlerin kademeli olarak başlangıç ​​konumuna geri kaymasını önlemek için bir tutucu kullanmasını tavsiye ederiz. Her vaka farklıdır, tedavi süresince neler yapmanız gerektiği ile ilgili sizleri bilgilendiririz.

20 Haz, 2022

Sedasyon ve Genel Anestezi

Sedasyon ve genel anestezi hangi durumlarda tercih edilir? Çocuklar yaşları ve yapıları gereği ya da yaşadıkları olumsuz tecrübeler nedeniyle ileri derecede diş hekimi korkusu yaşayabilirler. Bu durumda da onları alıştırıp… Devamını Oku
01 Mar, 2024

Gülüş Estetiği Tedavi Yöntemleri ve Faydaları

Gülüş estetiği genel görünüm düşünüldüğünde ilk akla gelen estetik yaklaşımlardandır. Gülümsemek, her yüzde gizlenmiş olan en parlak mücevherdir. Ancak, bazı durumlarda gülüşümüzün güzelliğini etkileyen faktörler olabilir. Neyse ki, günümüzde gelişen… Devamını Oku
13 Tem, 2024

Çene Kayması Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir?

Çene kayması, çene ekleminin (temporomandibular eklem) normal hizasından çıkması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Çene kaymasının nedenleri arasında travmalar, ani hareketler, çene kaslarının aşırı gerilmesi veya zayıflığı gibi faktörler yer… Devamını Oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir