İmplant Nedir?

Diş eksikliği hastalarda sağlık ve estetik açıdan rahatsızlık oluşturabiliyor.  Bu tür durumlar için günümüzde, gelişen teknoloji ve güncellenen tedavi yaklaşımları ile birlikte implant tedavisi sıklıkla tercih edilir duruma geldi.

Dental implant uygulaması diş eksikliğinin giderilmesinde kullanılan, çene kemiğinin içine çoğunlukla titanyumdan yapılmış vidaların yerleştirilmesi yönetimidir, bu nedenle halk arasında vidalı diş olarak da bilinir. Bu vidaların farklı özellikleri ve çeşitleri mevcuttur. Hekim hastanın durumuna ve talebine bağlı kalarak durumu değerlendirmeli ve hastaya en uygun çözümü önermelidir.  İmplant uygulaması kapsamında tek diş implant uygulamasının yanında all on four, all on six gibi bütüncül tam çene yaklaşımları da uygulanabilmektedir. Fazlaca diş eksikliklerinde çeneye komple diş yapılması bu şekilde mümkün olmaktadır. Cerrahi bir işlem olan dental implant uygulaması sonrasında, ağızdaki diş görünümünü ve fonksiyonunu kazandırmak amacıyla vidaların üzerine implant üstü protez yerleştirilir. Bu protezler zirkonyum, porselen, Emax gibi farklı materyallerden üretilebilmektedir.

İmplantı diğer alternatif tedavilerden ayıran en önemli avantajı yandaki dişlerin köprü uygulamasında olduğu gibi kesilmemesi, dolayısıyla komşu dişlerin zarar görmemesidir. Ayrıca köprü uygulamasından farklı olarak, dental implant diş kökü gibi davrandığından ötürü, gücün dengeli bir şekilde diş köklerine ve çene kemiğine iletilmesini sağlamaktadır. Dolayısıyla diş eti rahatsızlıkları, kemik problemleri gibi olası rahatsızlıklar da bu şekilde önlenmiş olur.

İmplant tedavisi kimlere uygulanır?

İmplant tedavisi 18 yaşını doldurmuş çene ve yüz gelişimini tamamlamış, genel sağlık durumu iyi, yara iyileşmesiyle ilgili sorunu olmayan ve çene kemiği implant uygulamasına elverişli olan her hastaya uygulanabilir. Çoğu tedavide olduğu gibi, implant tedavisinde de panoramik film (röntgen) çekilerek ağzın dental implanta uygun olup olmadığı hekim tarafından değerlendirilir.

Mevcut bir tıbbi rahatsızlığı olan veya ilaç kullanan hastalar için tedavi hasta özelinde planlanır, gerekiyorsa diğer rahatsızlığını takip eden doktorundan tedavi için onay istenir.

İmplantlar ömür boyu ağızda kalır mı?

İmplant titanyum alaşımlı vida olmasına rağmen çevresindeki dokular sizin çene kemiğiniz ve dişetinizdir. İmplant tedavisinden sonra rutin kontrollerinizi, doktorunuzun tavsiyelerini ve günlük ağız bakımınızı gerektiği şekilde yaparsanız uzun süre sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz. Aksi durumda dokularınızın hastalığından dolayı implantlarınızın zarar görmesine yol açabilirsiniz.

İmplant yaptırmak ağrılı bir işlem midir?

Çoğu hastanın en büyük korkusu işlem sırasında ağrı duymaktır. İmplant uygulaması uzman hekim tarafından yapıldığında çoğu zaman diş çekiminden daha kolay, ağrısız olmakta ve kısa sürede tamamlanmaktadır.

İmplant uygulandıktan ne kadar süre sonra dişler takılır?

Geleneksel implant sistemlerinde, implant uygulamasından sonra kemikle kaynaşma sağlaması amacıyla 3 (üç) aylık bir bekleme süresi önerilmektedir. Fakat gelişen teknolojiyle beraber bu süreyi beklemeden de dişlerin takılması mümkün olabilmektedir.

İmplantların üzerine sadece porselen diş mi uygulanır?

İmplantların üstüne zirkonyum gibi porselenden daha estetik ve dayanıklı materyallerden üretilen sistemler uygulanabilmektedir. Sizin için en doğru karar doktorunuzun yapacağı muayene sonrası fikir birliğine varılarak verilebilir.

İmplant seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Günümüzde çok çeşitli dental implant marka ve model seçenekleri bulunmaktadır. Bu implantlar üretim teknolojisi, materyal, şekil, üretim yeri gibi değişkenlere göre farklılıklar gösterir. İmplant seçiminde doktorunuz sizi seçenekler hakkında bilgilendirecektir. SimyaDent olarak dünyada en çok bilinen markalar arasında olan Straumann, Medentika, C-Tech, Neodent, Nucleoss, Nobel gibi seçkin implant markalarını kliniğimizde uygulanmaktayız.

İmplant hakkında daha detaylı bilgi almak için sizler için hazırladığımız videomuza göz atın: https://youtu.be/pEAtpdCMEVw

İmplant Hakkında Merak Edilenler

Doktorlarımız

Whatsapp
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Nasıl yardımcı olabiliriz?